El Grup Escudero ha iniciat les obres d´ampliació de l´outlet que té la Jonquera.

Les màquines han començat a remoure terra i a excavar el terreny que hi ha a tocar de l´actual aparcament en superfície per preparar-lo per al pàrquing soterrani que s´hi construirà. L´alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, ha celebrat que en «plena crisi» es facin projectes que «a la llarga donaran feina i aire a l´economia».

El grup empresarial ha declinat fer declaracions i no ha concretat els terminis de l´actuació ni tampoc el cost de la inversió, que inicialment xifrava en uns 40 milions d´euros i que preveia doblar l´actual superfície del centre comercial fins arribar als 100.000 metres quadrats.

Quan va anunciar el projecte, fa més de dos anys, l´empresari Antoni Escudero va explicar que ja tenien pràcticament el 90% de l´espai compromès amb grans marques i franquícies i que l´ampliació inclouria una zona d´oci gratuït, a més de l´aparcament soterrani per a uns 2.000 vehicles.

Tot i que el grup ha declinat fer declaracions, Sònia Martínez ha confirmat que els treballs han començat i que la previsió és que s´allarguin uns dos anys perquè les obres són «complexes».

També ha recordat que la inversió arriba en un moment especialment complicat per a la Jonquera, on gran part dels establiments comercials, supermercats i restaurants estan ?tancats per la falta de clients ?francesos. Martínez diu que «la situació es dramàtica a tot arreu» però que per al municipi el visitant francès suposa el 90% de la clientela.