15 de desembre de 2020
15.12.2020
Diari de Girona

Denuncien tres persones a Ripoll per gravar i difondre un vídeo d'un ancià abans de morir

El vídeo es va fer viral a les xarxes socials i mostra la víctima al balcó del seu habitatge en flames en un incendi que va tenir lloc el 20 de novembre

15.12.2020 | 12:40
Denuncien tres persones a Ripoll per gravar i difondre un vídeo d'un ancià abans de morir

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment tres persones a Ripoll per gravar i difondre un vídeo on apareix un ancià en un balcó d'un habitatge en flames instants abans de morir en un incendi. Es tracta d'unes imatges que es van fer virals a les xarxes socials pocs minuts després de que tingués lloc, el 20 de novembre, un incendi mortal en un domicili del carrer Monestir de Ripoll.

Els agents dels Mossos de la Comissaria de Ripoll van interposar la demanda penal el 25 de novembre contra dues dones de 25 i 63 anys i un home de 64 anys, tots tres veïns de la població, com a presumptes responsables d'un delicte de descobriment i revelació de secrets. Els tres denunciats seran citats pròximament per declarar davant l'autoritat judicial competent de Ripoll.

La Unitat d'Investigació d'aquesta comissaria va determinar que aquestes imatges, d'àmbit "estrictament privat" i amb un contingut altament sensible, s'havien difós a través d'una aplicació mòbil, i s'havien fet virals a les xarxes socials "amb el greu perjudici per la família del difunt", tal com assenyala un comunicat de la policia catalana.

La investigació va permetre identificar la dona que va enregistrar el vídeo i a altres persones que els van reenviar a xats massius, i així successivament, fins que se'n va fer una difusió "descontrolada i massiva entre més persones de la població de Ripoll i de Catalunya", subratlla el comunicat.

La policia recorda que enregistrar i difondre imatges de caràcter "especialment sensible i delicat" com les referides constitueix un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets que vulnera "de manera flagrant" la intimitat de la víctima perquè s'ha fet una difusió il·legítima d'imatges personals. A més, en aquest cas, els Mossos estimen un agreujant per la manera en què la víctima va perdre la vida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook