17 de desembre de 2020
17.12.2020
Diari de Girona

Reconeixement a una vida dedicada al restaurant Els Metges

La família Plana-Barceló s’emporta el premi Cirera d’Arborç, organitzat pel Consorci de les Gavarres

17.12.2020 | 00:03
Reconeixement a una vida dedicada al restaurant Els Metges

Una proposta d´estudi sobre l´hàbitat del lludrió i altres rèptils rars va guanyar ahir el Premi Joan Xirgo del Consorci de les Gavarres; mentre que la família Plana-Barceló, que regenta des de fa trenta anys el popular restaurant Els Metges, al cor de les Gavarres, va rebre el Premi Cirera d´Arboç en l´acte celebrat ahir a Santa Cristina d´Aro.

El treball presentat pels membres de la Societat Catalana d´Herpetologia, Eudald Pujol i Oriol Baena, titulat «Estudi de la distribució, l´hàbitat i l´estatus de conservació del lludrió llistat (Chalcides striatus) i altres rèptils rars a les Gavarres», es va emportar el Joan Xirgo dotat amb 5.000 euros. Amb aquest premi, el Consorci de les Gavarres recompensa anualment projectes de recerca inèdits que contribueixin al coneixement i l´estudi dels valors del massís de les Gavarres.

D´altra banda, el Consorci de les Gavarres va donar el Premi Cirera d´Arboç a la família Plana-Barceló, que regenta des de fa trenta anys el popular restaurant Els Metges, al cor de les Gavarres. Enguany Ramon Plana, més conegut com a «Mon dels Metges», es jubila i l´empresa familiar continuarà gràcies al relleu generacional dels fills. Amb aquest premi es vol homenatjar la trajectòria d´aquesta família i encoratjar els fills en la continuïtat d´aquest peculiar projecte de vida.

En l´acte d´ahir a Santa Cristina també es va presentar el treball de recerca «Les Gavarres a l´antiguitat: el poblament en el massís i el seu entorn immediat a l´època ibèrica i romana», dels arqueòlegs Jordi Merino i Anna Vargas, guanyadors del Premi Joan Xirgo l´any 2018. També es va projectar l´audiovisual de la tercera edició del Festival Art & Gavarres, que es pot visitar fins al proper 31 de desembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook