Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona que va tenir un accident mentre conduïa sota els efectes de l'alcohol i amb el permís de conduir suspès. L'accident i posterior detenció de la dona, de 43 anys i veïna de Sils, va tenir lloc el dimarts 15 de desembre després que es negués a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

En un comunicat de la policia catalana es detalla que pels voltants de les deu de la nit els Mossos van rebre un avís per un accident de trànsit al punt quilomètric 80 de la C-35, a l'altura de Maçanet de la Selva. La conductora va resultar il·lesa i va decidir continuar el seu recorregut tot i anar sota els efectes de l'alcohol. Paral·lelament, els Mossos van iniciar un operatiu per localitzar el vehicle accidentat, i durant les tasques de cerca van veure un turisme que circulava amb una roda davantera punxada, l'altra sense pneumàtic i amb diversos danys al lateral dret.

A dos quilòmetres de distància, la dotació va aturar el vehicle, ja que els agents van observar indicis evidents d'haver patit un accident, i van requerir a la conductora la seva identificació per fer-li la prova d'alcoholèmia. Segons explica el comunicat, la dona es va negar a sotmetre's a la prova de manera «irrespectuosa» i «gens» col·laboradora.

A més, posteriorment els agents van comprovar que tenia el permís retirat judicialment des del gener d'aquest any fins al 2022.

Els Mossos l'han denunciat com a presumpta autora de diversos delictes contra la seguretat viària: per conduir amb el permís suspès per resolució judicial, sota els efectes de l'alcohol, per negativa a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia i per resistència als agents de l'autoritat.

La detinguda té antecedents i va passar el dimecres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Fa un mes els Mossos van fer una detenció semblant a Figueres, en aquest cas durant un control. El conductor, de 26 anys, anava begut i amb el permís de conduir suspès.