21 de desembre de 2020
21.12.2020
Diari de Girona

El Pirineu gironí tanca el primer cap de setmana sota mínims

El sector calcula que per les pistes hi han passat un 90% menys d'usuaris respecte a l'any passat

21.12.2020 | 00:07
Una de les pistes d'esquí de La Molina.

El Pirineu gironí tanca el primer cap de setmana d'obertura amb molt pocs esquiadors. El confinament comarcal ha fet que les pistes registressin xifres molt per sota de la mitjana de l'any passat. En concret, Vallter i la Molina han tingut prop d'un 90% menys d'afluència respecte a un cap de setmana habitual del 2019. Una dada que contrasta, però, amb la «satisfacció» d'haver pogut obrir malgrat la pandèmia.

El director de Vallter 2000, Enric Serra, va explicar ahir que bona part dels esquiadors han estat veïns de la comarca del Ripollès o bé persones amb segones residències a la zona. Serra també va destacar que tenen l'estació «en perfecte estat» i va reconèixer que amb la pandèmia van «dia a dia».

«Estem molt contents per haver pogut arrencar i ara només esperem continuar», va assenyalar Serra. Tot i això, el director va explicar que hi ha hagut «poca gent» a Vallter (uns 210 esquiadors al dia, respecte dels 2.500 de l'any passat), però recorda que tradicionalment aquest cap de setmana no és «fort» perquè tothom està pendent del Nadal. A les pistes de la Molina amb prou feines s´ha arribat a una mitjana de 800 esquiadors al dia (l'any passat n'eren 8.000) i a la Vall de Núria s'ha passat d'un miler l'any 2019 a 121.

En aquest sentit, a partir del dia 28 s'han animat les reserves i l'hostaleria confia a recuperar-se del cop de la pandèmia. «Hi ha demanda després de Nadal i veurem com s'acaba movent, però hem d'anar dia a dia i tenir cura que no hi hagi problemes», va remarcar Serra, que va destacar l'atenció que no es formin cues i a garantir que es compleixin totes les mesures de seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook