23 de desembre de 2020
23.12.2020
Diari de Girona

El tancament perimetral del Ripollès «arriba tard» per a l'hospital de Campdevànol

El centre té 25 pacients positius de covid-19 i 20 treballadors infectats

23.12.2020 | 13:27
L'hospital de Campdevànol.

El gerent de l'Hospital de Campdevànol, Joan Grané, creu que el tancament perimetral del Ripollès "arriba tard" perquè l'evolució de la pandèmia a la comarca ha empitjorat molt des de l'octubre. Malgrat tot, assegura que la situació a l'hospital no ha variat en els últims 10 dies. El centre va detectar un brot ara fa tres setmanes i, des de llavors, només ingressa malalts amb covid-19, i els no positius que els trasllada a Olot o Girona.

Actualment tenen 25 pacients amb coronavirus i 20 treballadors afectats d'una plantilla de 215. Grané creu que l'obertura per la Puríssima va afectar negativament i subratlla que els treballadors "estan molt cansats". Des de l'inici de la pandèmia, a l'Hospital de Campdevànol han mort 28 pacients.

El 2 de desembre, ara fa tres setmanes, l'Hospital de Campdevànol va decidir atendre només pacients amb covid-19 per tal de tallar d'arrel un brot de covid-19 que afectava el centre. Les mesures, segons ha explicat el seu gerent, Joan Grané, han estat "efectives" i, segons diu, ho demostra el fet que les dades al centre no han empitjorat en els últims 10 dies. Actualment, a l'hospital hi ha 25 malalts amb covid-19, 5 dels quals tenen previst rebre l'alta aquest mateix dimecres.

En total, el centre té 50 llits, i ara mateix en té la meitat d'ocupats. A més, tindria disponibilitat per obrir una nova unitat, però el problema seria la falta de personal, ja que els 215 treballadors de la plantilla, n'hi ha 25 de positius. En aquest sentit, el gerent avisa que el personal "no ha descansat prou" i està cansat física i psíquicament.

Malgrat la situació estable a l'Hospital de Campdevànol, Grané alerta que la situació epidemiològica a la comarca ha empitjorat "molt" en les darreres setmanes. Al Ripollès, amb una població de 25.000 habitants, té comptabilitzats uns 200 casos positius de covid-19, 170 dels quals estan a Ripoll. El risc de rebrot és de 1.907 i la taxa de contagi és d'1,43, 10 dècimes per sobre de la mitjana catalana.

L'obertura de la Puríssima "no ha ajudat"


Grané creu que l'obertura de la mobilitat durant el pont de la Puríssima "no ha ajudat" i lamenta que les mesures "arriben tard". A més, es demana què passarà després de Reis.

A les portes de Nadal, el Ripollès tenia prevista una ocupació del 90% i es preveia un important increment de la població degut a les segones residències. Grané creu que això no hauria suposat el col—lapse de l'hospital, però sí s'hauria incrementat la pressió assistencial del centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit