24 de desembre de 2020
24.12.2020
Diari de Girona

El confinament perimetral fa perdre les reserves fetes per Nadal a la Cerdanya

23.12.2020 | 23:32
El confinament perimetral fa perdre les reserves fetes per Nadal a la Cerdanya

El confinament perimetral de la Cerdanya, que s'aplica tant a aquesta comarca com al Ripollès des d'ahir dimecres, ha fet perdre totes les reserves hoteleres de cara a les festes de Nadal. Si en un principi els nivells d'ocupació d'aquests allotjaments rondava el 75% per aquestes dates, sobretot entre el 25 de novembre i el 3 de gener, ara ha quedat tot anul·lat i molts dels establiments han optat per tancar. La presidenta de l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya, Núria Vidal, va explicar que, davant les noves restriccions, estan «angoixats i molt enfadats» i va criticar la manca de previsió que hi ha hagut per part del Govern de la Generalitat. Per aquest motiu, ara treballaran per reclamar la condonació d'impostos, així com també per demanar ajuts directes.

Vidal va assegurar que les mesures anunciades divendres passat per part del Govern, les quals permetien el desplaçament de les bombolles de convivència entre diferents comarques catalanes, ja havien provocat l'anul·lació d'algunes reserves hoteleres. Tot i això, va comentar que el gruix d'aquestes encara es mantenia. Ahir va valorar negativament les noves restriccions, les quals, segons va dir, han deixat els establiments amb les «neveres plenes» i han condicionat totalment la contractació de personal.

La presidenta de l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya preveu que la temporada d'hivern continuarà sent «difícil» si no millora la situació sanitària provocada per la pandèmia. A més, Vidal va dir que aquest període representa un 40% de la facturació per al sector a la Cerdanya i va detallar que el pont de la Puríssima es va tancar amb un 12% d'ocupació. Cal tenir en compte que, en els darrers, tant aquests dies com el període de les vacances de Nadal els hotels havien de penjar el cartell de complet.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook