L'Àrea Bàsica de Salut de Ribes-Campdevànol ha posat 390 vacunes més contra la grip, respecte a l'any passat, la qual cosa permet fer una valoració positiva de la campanya. Un dels aspectes més importants a destacar és que s'ha augmentat en la cobertura de persones entre 60 i 65 anys, considerades de risc i a qui se'ls recomana vacunar-se.

En canvi, com a dada menys favorable, s'ha disminuït la cobertura a menors de 65 (fins a un 14%), a causa de diversos factors que s'estan analitzant. Durant tot el mes de gener, qui hi estigui interessat encara es pot vacunar. L'objectiu és disminuir els casos de grip i, alhora, disminuir el risc de complicació de la mateixa grip i també de la COVID-19.

D'altra banda, l'hospital de Campdevànol va informar ahir a través del twitter oficial que el centre sanitari ha donat cinc altes en un dia. Ahir hi havia 21 pacients ingressats, quatre menys que dimecres, i sis al sociosanitari, els mateixos que el dia anterior. A més, hi havia divuit professionals infectats, dos menys que dimecres.

Pel que fa al Ripollès, s'han diagnosticat 188 casos entre el 14 i el 20 de desembre, quaranta més que la setmana anterior. En l'últim interval s'han fet 1.261 PCR i 2.092 tests d'antígens. La mitjana d'edat dels infectats és de 47,18. En total han mort 51 persones. S'han confirmat 1.331 casos per PCR/TA des de l'inici de la pandèmia, 22 més que fa un dia. El total amb totes les proves és de 1.384. El 5,87% de les proves donen positiu i la taxa de confirmats per 100.000 habitants està en 781.