Dues avaries elèctriques a conseqüència de la ventada van deixar sense llum més de 1.000 abonats de les Planes d'Hostoles i Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa). Entre els afectats, hi va haver més d'un centenar de clients dels dos pobles que van estar sense electricitat entre quinze i divuit hores. La primera avaria va passar la matinada del dilluns, quan el vent va fer caure dos pals elèctrics en una zona de difícil accés.

La segona, que també és la que va afectar més abonats, va passar dilluns cap a les sis de la tarda (quan feia poc que s'havia arreglat la primera). Aquesta vegada, una branca va caure damunt un seccionador de línia i va afectar un miler de clients de les Planes d'Hostoles, entre les sis i dos quarts de set de la tarda.

Endesa explica que, en aquest cas, l'avaria va afectar clients d'una altra zona del municipi. La companyia precisa que, durant la nit, les dificultats d'accés a la zona on va tenir lloc l'avaria i la manca de llum van dificultar poder localitzar el punt en què calia reparar la línia.

En paral·lel, Endesa també va anar reduint el nombre de clients afectats reconfigurant la xarxa i alimentant les llars per vies alternatives. A quarts de set de la tarda, l'avaria afectava un miler de clients de les Planes d'Hostoles. A quarts d'onze de la nit, n'hi havia 65 que encara no tenien llum. I a les dues de la matinada, aquesta xifra es va reduir a 27.

Aquests abonats van estar sense llum unes divuit hores. Endesa va resoldre del tot l'avaria i restablir-los el subministrament ahir al migdia.