02 de gener de 2021
02.01.2021
Diari de Girona

La Fundació MAP de Ripoll dona per tancat el brot de COVID-19 a la residència

Detecten un brot de coronavirus a la residència d'avis de Solsona amb 29 usuaris positius

01.01.2021 | 23:44
Imatge d'una extracció de PCR en una foto d'arxiu.

La Fundació MAP de Ripoll ha donat per tancat el brot de covid-19 a les llars residència que gestiona a la comarca del Ripollès. Segons informava ahir a través d'un comunicat, totes les persones ateses ja tenen un PCR negatiu i s'ha finalitzat el procés d'aïllament. La detecció del brot a les llars residencials de la Fundació MAP va tenir lloc a finals de novembre amb 26 positius, la majoria dels quals asimptomàtics o amb clínica lleu. El brot es va declarar després que un treballador del servei de teràpia ocupacional donés positiu. La Fundació gestiona 9 pisos amb funcions de llar residències, amb 43 usuaris, a més d'una residència que no va resultar afectada pel brot.

D'altra banda, un brot de covid-19 afecta 29 residents i 5 treballadors de la residència d'avis de Solsona. Segons informava ahir la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, 4 dels usuaris presenten símptomes i asseguren que totes les persones afectades es troben bé. La residència compta amb 101 places, tot i que està ocupada per 90 residents. Tots els positius s'han aïllat en els sectors establerts en el pla de contingència i s'ha informat els familiars. Pel que fa als cinc professionals afectats, tots són asimptomàtics a excepció d'un, i es troben aïllats als seus domicilis. A més, des del centre han suspès les visites de familiars des d'aquest dijous i han intensificat les trucades i videoconferències. Els primers casos detectats de coronavirus a la residència de Solsona van ser aquesta setmana entre els treballadors del centre.

Així mateix, el brot de covid-19 declarat fa tres setmanes a Linyola (Pla d'Urgell) segueix a la baixa pel que fa el ritme de nous contagis. Tot i això, fonts municipals alerten que la «recuperació és lenta» i que més d'un terç dels positius detectats a la comarca en la darrera setmana són veïns del municipi. D'aquesta manera, la xifra de positius al municipi supera les 120 persones i més de 350 segueixen en aïllament domiciliari. Per contra, l'Ajuntament insisteix que les millores no es veuen reflectides en el nombre de veïns que continuen hospitalitzats, que a hores d'ara són una vintena.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook