L'esperada nevada no ha baixat més enllà de cotes superiors als 300 metres a les comarques gironines on, tot i alguns flocs que han caigut de matinada prop de la costa a poblacions com Castell d'Aro o Palafrugell, la neu només ha acabat agafant a zones més elevades com la Garrotxa, el Ripollès o en determinats punts de les Gavarres o de les Guilleries.

A mig matí, a Sant Hilari Sacalm ja s'hi havien acumulat 15 centímetres de neu i al voltant de 10 a poblacions del Ripollès com Sant Pau de Segúries o Planoles.

En aquests punts, la nevada ha deixat imatges de postal a poblacions com Olot i Sant Hilari Sacalm entre d'altres, mentre que a la zona del Baix Empordà, per exemple, també ha estat significativa al massís de Cadiretes.

Pel que fa a les afectacions en la mobilitat, la més important és el tall de Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners.

Última actualització

Aquesta és la darrera actualització (19:30 h) de Trànsit:

El Servei Català de trànsit informa que a la xarxa viària catalana hi ha 93 trams afectats, dels quals 5 vies tallades. Per demarcacions, a Lleida, seguit de Tarragona, és on hi ha més incidències, si bé la principal carretera tallada continua sent l'Eix Transversal (C-25), a Girona, entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners

Lleida

*Una cinquantena de vies amb cadenes (56)*, entre les més importants hi ha diversos trams de:

? N-260 (Adrall-Sort; la Pobla de Segur - Xerallo; Pont de Suert-Xerallo),

? C-28 entre Vielha i Esterri d'Àneu

? C-13 entre Camarasa i Fontllonga; i entre Llavorsí i Esterri d'Àneu

? C-14 entre Belltall i Tàrrega

? C-12 a Àger

Tarragona

2 carreteres tallades:

? C-44 Vandellòs - Tivissa

? TV-3022 el Perelló - Rasquera

*Una trentena de vies amb cadenes (29)*, entre d'altres:

? N-420 entre Caseres i Gandesa

? C-43 entre Gandesa i Benifallet

? C-12 entre Tortosa i Flix

Girona

2 vies tallades:

? C-25 entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners

? GIV-5201 a Viladrau

Barcelona

? BV-4024 de Bagà a Coll de Pal

? 2 carreteres locals amb cadenes

Els Bombers de la Generalitat han fet al llarg del dia d'avui (de de mitjanit i fins a les 20.00 hores) 183 actuacions relacionades amb l'episodi de neu i vent. La major part d'aquests serveis ha estat per fer revisions de carreteres i ajut a vehicles que havien quedat embarrancats per la neu i no podien circular. A comarques lleidatanes s'han dut a terme actuacions per traslladar personal i equipament mèdic fins als centres d'atenció primària que havien quedat més aïllats. Així mateix, sobretot a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord (amb especial incidència a les comarques del Maresme i del Vallès Occidental) s'han fet diversos sanejaments de façana i serveis de retirada d'objectes caiguts a conseqüència de les ventades, com per exemple branques d'arbre que obstaculitzaven la circulació.

Per demarcacions, el nombre de serveis que s'han fet ha estat els següents:

- Regió d'Emergències de Girona: 19

- Regió d'Emergències de Lleida: 14

- Regió d'Emergències de Tarragona: 8

- Regió d'Emergències Metropolitana Nord: 80

- Regió d'Emergències Centre: 1

- Regió d'Emergències Metropolitana Sud: 18

- Regió d'Emergències de les terres de l'Ebre: 11