El coronavirus torna a entrar amb força al geriàtric Montsacopa d'coronavirus Olot. Després del brot detectat el setembre i que va causar una vintena de contagis i tres morts, Salut n'ha registrat un altre que, de moment, ja afecta 38 persones, 27 usuaris i 11 treballadors, segons va avançar Ràdio Olot i ha pogut confirmar aquest diari.

El brot s'hauria originat el 31 de desembre, quan una treballadora va donar positiu. Pocs dies després, Salut va fer un cribratge a la residència i van sortir positius 17 residents i 5 treballadors més. Segons les dades del Departament de Salut, els resultats dels testos es van conèixer el 4 de gener i divendres passat es van fer més proves.

Segons els resultats d'ahir, van sortir positius deu residents i sis treballadors més. Tot i les proves i l'aïllament, la situació ha anat a més i també s'ha hagut de traslladar un dels contagiats a l'hospital d'Olot. A més, hi ha tres residents amb símptomes, i la resta són asimptomàtics segons va explicar el Consorci Acció Social Garrotxa.

Aquest darrer brot a la residència Montsacopa ha paralitzat l'arribada de la vacuna de la covid-19 al centre fins que torni a ser residència verda. A finals de la setmana passada es van vacunar 34 dels 37 usuaris de la residència la Tardor d'Olot, que va patir un brot el novembre, i 98 dels 100 que viuen a la residència del Tura, que va patir un brot l'abril.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus