Un brot de coronavirus afecta set residents i dos treballadors de la residència Mar i Sol de coronavirus Sant Antoni de Calongesegons va avançar Ràdio Palamós i va poder confirmar aquest diari. El brot es va detectar dimecres passat arran de registrar un primer cas en un dels cribratges rutinaris als treballadors que es fan als centres residencials. L'endemà mateix es va fer un cribratge massiu a tots els residents i treballadors, dels quals es van registrar set positius d'entre els 25 residents i un treballador més.

Des d'un primer moment es van dur a terme les mesures de contenció o control de la malaltia i es va procedir a sectoritzar la residència, d'una banda els residents positius en zona vermella i els negatius en zona groga com a contactes estrets, també en aïllament. Un dels residents positius va ser trasllat al centre Palamós Gent Gran per tal de fer un seguiment més intens als seus símptomes. Casualment, aquesta residència havia de començar la vacunació dissabte passat, però tenint en compte el brot, la vacunació va quedar suspesa.

Des del Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública s'està fent un seguiment i control del brot i de les mesures preventives, juntament amb la direcció del centre. Per la seva banda, des del CAP Calonge, que forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Palamós, s'està fent el seguiment clínic dels pacients.

La residència Mar i Sol era l'únic geriàtric de Calonge que encara no havia patit cap brot. Cal recordar que, fa un mes, dos brots van afectar els geriàtrics Calonge i Sant Martí. El de Calonge va afectar pràcticament tots els usuaris, més de trenta, i almenys va provocar quatre morts. D'altra banda, el de Sant Martí també va afectar gairebé tots els usuaris, més de cinquanta, i va provocar almenys dues morts.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus