Un total de 103 residències de gent gran, que suposen el 9,8% de les 1.045 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, 22 més que fa una setmana. Seguidament,119 geriàtrics més (11,3% del total) tenen residents contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots controlats. La gran majoria, 823 residències (78,7%), estan en situació verda i lliures del virus, segons Salut.

A la Regió Sanitària de Girona , divuit tenen casos però estan controlats i, finalment, vuitanta-vuit estan lliures de virus. El Departament classifica les residències per colors segons la situació.

D'altra banda, la direcció general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat va resoldre el 8 de gener la intervenció de la residència Fieide de Reus, que compta amb dotze positius i un contacte estret al centre. A més, cinc positius es troben a la residència Horts de Miró i hi ha nou professionals aïllats. Sagessa Assistènca Sanitària i Social va fer-se càrrec del centre el 8 de gener, segons informa el Departament de Salut.

Finalment, la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha registrat una nova defunció i, en total, ja suma set morts des de l'inici del brot.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus