14 de gener de 2021
14.01.2021
Diari de Girona

Dues morts i 55 infectats pel brot del geriàtric Montsacopa

Hi ha 36 usuaris afectats, un d'ells hospitalitzat, i 19 treballadors també contagiats · Tots els indicadors de la pandèmia segueixen empitjorant, sobretot la pressió hospitalària, que creix

13.01.2021 | 23:36
Dues morts i 55 infectats pel brot del geriàtric Montsacopa

El brot detectat a la residència Montsacopa d'Olot ja ha afectat 36 usuaris del total de 86 i s'han produït dues defuncions, un dels quals es tractava d'un resident que havia requerit ingrés hospitalari, segons ha pogut saber aquest diari. Actualment encara hi ha un resident hospitalitzat. Pel que fa als professionals, les últimes proves han fet sorgir dinou treballadors contagiats. El primer dels contagis es va detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu i immediatament es va activar el cribratge massiu de la residència juntament amb totes les mesures de prevenció i contenció del virus. En aquest cribratge es van detectar inicialment disset residents positius i cinc treballadors més.

Divendres passat es van fer més proves i van sortir deu usuaris més positius i sis treballadors. Des que es va detectar el brot, es va procedir a sectoritzar la residència, aïllar els residents i es van posar en marxa totes les mesures per contenir-lo. En l'últim cribratge amb testos antigènics ràpids fet aquest dimarts es van detectar nou contagis més entre usuaris. Els afectats van ser traslladats a la segona planta del centre, reconvertida ara en zona vermella de pacients amb COVID. En el conjunt, són 55 les persones afectades per aquest brot, entre treballadors i residents, a l'espera dels resultats de les últimes proves.

Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'EAP d'Olot.

D'altra banda, tots els indicadors de la pandèmia van tornar a pujar ahir tant a Girona com a Catalunya. A Girona es van sumar 405 casos i dues morts. El risc de rebrot va pujar trenta punts fins a 574 i la velocitat de propagació del virus va pujar tres centèsimes fins a 1,1. Els gironins hospitalitzats pel virus van baixar fins a 169 i ahir hi havia 43 pacients crítics.

A Catalunya es van sumar 4.876 casos i onze morts. La velocitat de propagació va pujar a 1,27, sis centèsimes més, i el risc de rebrot també va pujar 48 punts fins als 657. Ahir hi havia 2.501 ingressats i 493 d'aquests, a les UCIs.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit