L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha adjudicat a través de sorteig públic els sis pisos de lloguer ubicats al nucli de la Canya. El consistori va aconseguir un acord de cessió amb la propietat (la societat SAREB) per tal de destinar-los a aquesta finalitat.

Les persones que van sortir escollides podran entrar-hi a viure el proper 1 de febrer i signaran un contracte de tres anys de durada. L'adjudicació es va fer a través de sorteig públic a la sala de plens, on es van respectar totes les normes de prevenció de la covid-19.

D'aquesta manera, es compleixen dos objectius: donar oportunitats a persones per tal de poder-se emancipar i dinamitzar la zona, ja que el nucli de la Canya tindrà nous habitants.

Els pisos en qüestió van estar anys tancats i fins i tot van patir ocupacions il·legals. Amb aquesta actuació del consistori, s'aconsegueix revertir aquest extrem. Els immobles, que havien presentat desperfectes, van estar posats al dia i reparats per la Brigada Municipal. Es tracta de pisos d'obra nova que estrenaran els llogaters. Tots tenen garatge independent. Els de la primera planta tenen menys superfície mentre que els de la segona planta que són tipus dúplex, ubicats al carrer Margarida Cabrafiga. De la mateixa manera, també s'han donat d'alta els subministraments.

Aquests pisos se sumen als que la passada tardor l'Ajuntament va començar a gestionar de manera directa a l'edifici de l'antiga Caserna. La titularitat segueix sent de la Generalitat però és l'Ajuntament qui en tramita el lloguer per a diferents col·lectius amb necessitat d'habitatge assequible.

Un factor que permet atendre de manera més pròxima les demandes relacionades amb l'habitatge, un dels eixos del Pla de Govern fins al 2023.