La Regió Sanitària de Girona va assolir ahir una nova fita en la lluita contra la pandèmia i va superar el llindar dels 10.000 vacunats amb un total de 10.197. Ahir es van tornar a superar el miler en un sol dia i es manté la tendència a l'alça.

De fet, des d'inicis d'aquesta setmana que el ritme de vacunació ha accelerat considerablement i Salut ja vacuna més de mil persones cada dia. Un dels motius de millora és que s'han solucionat els problemes logístics que impedien l'arribada de dosis a través del Pas de Calais, entre el Regne Unit i França. A més, aquesta setmana s'ha intensificat l'administració de dosis entre professionals d'hospitals comarcals i d'equips d'atenció primària, tasca que es combina amb la campanya als geriàtrics i centres sociosanitaris. La setmana que ve, es començarà a administrar la segona dosi i, a més, les primeres 5.800 dosis de la vacuna de la COVID-19 de Moderna es començaran a administrar als hospitals d'Amposta, Mataró, Althaia de Manresa i Sant Joan de Déu de Barcelona. Salut preveu rebre 8.000 dosis més de la vacuna de Moderna en les dues properes setmanes fins arribar a les 98.000 al llarg del febrer, segons les previsions que han rebut del Ministeri de Sanitat, tot i que les dades al detall no estan del tot confirmades, va indicar Argimon

D'altra banda, fonts de Salut asseguren que l'acceptació de la primera dosi de Pfizer entre els primers col·lectius a rebre'l està sent molt alta; amb tot, entre el 7% i el 8% del personal que treballa en residències l'està rebutjant. També insisteixen que el ritme de vacunació va lligat a les dosis disponibles de la vacuna. «Ara tenim 60.000 dosis a la setmana, doncs són les que posarem. Si en tenim 120.000, en posarem 120.000. Anirem tan ràpid com sigui possible», ha explicat Josep Maria Argimon aquesta setmana.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus