El brot de coronavirus a l'hospital d'Olot afecta un total de 28 persones segons va informar ahir el centre sanitari en un comunicat. D'aquestes, disset són pacients i onze, treballadors.

El brot es va detectar a principis de gener a la unitat COVID-19 i des de llavors s'han repetit periòdicament les PCR als pacients ingressats, tal com indica el protocol. Del total de disset pacients, vuit encara estan ingressats.

D'altra banda, s'han repetit periòdicament les PCR als professionals que han treballat durant aquests quinze dies a la unitat COVID-19. A més, s'ha habilitat tota la unitat per a pacients amb coronavirus, amb 32 llits.

Com a mesures restrictives, es mantenen suspeses totes les visites de familiars a les unitats d'hospitalització, també al sociosanitari, fins a nou avís i es manté establert el circuit de comunicació mitjançant videotrucades, per tal de posar en contacte les famílies amb el seu familiar ingressat.

Respecte a les dades acumulades i globals de la Fundació, ahir hi havia vint pacients ingressats per coronavirus, vuit detectats en el brot. Pel que fa als treballadors, n'hi havia quinze, onze d'ells detectats del brot.

Des de l'inici de la pandèmia el mes de març, s'han donat 295 altes hospitalàries de pacients amb coronavirus, s'han traslladat 43 pacients a les UCIs de referències -l'últim aquest dimarts 12 de gener de 2021- i hi ha hagut un total de 61 defuncions a l'hospital -l'última també aquest dimarts.

Aquesta setmana, la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat la vacunació contra el coronavirus amb la vacuna Pfizer/BioNTceh, l'autoritzada per l'Agència Europea de Medicaments. Les 216 dosis han arribat aquesta setmana al Servei de Farmàcia de l'Hospital d'Olot i es van començar a administrar dimecres el matí.