16 de gener de 2021
16.01.2021
Diari de Girona

Nova contradicció en el Govern català, ara per l'Esport Blanc Escolar

La secretaria general de l'Esport anuncia que el programa es podrà fer, tot i el confinament, i el Departament d'Educació ho desmenteix

16.01.2021 | 00:25
Un grup d'escolars esquiant a la Cerdanya.

El Departament d'Educació va informar ahir que les sortides escolars fora del municipi estan «restringides» ara per ara, «fins a una nova resolució que en contempli les condicions». Això afectaria el desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar, que segons la secretaria general de l'Esport ha d'arrencar el pròxim dimarts després d'haver-ho acordat, van assegurar, amb aquesta conselleria. De fet, des de l'àrea d'Esports del Govern ja se n'havia informat d'aquesta decisió als diversos Consells Esportius, els quals gestionen aquesta activitat. Des d'Educació asseguren que estan treballant amb Salut «per valorar la possibilitat d'autoritzar» aquest tipus de sortides «en el moment que les condicions de la covid-19 ho permetin».

En un comunicat d'Educació enviat a les escoles, el departament va voler desmentir les informacions que apuntaven que aquest divendres es farien arribar «noves instruccions» sobre activitats que impliquen mobilitat fora del municipi. A més, van afegir que l'actual confinament té com a objectiu restringir els desplaçaments i que la seva intenció és que, quan en un futur s'autoritzin les sortides curriculars en horari lectiu, aquestes no impliquin pernoctació i es garanteixin els grups estables de convivència d'acord amb el Pla Sectorial del curs 2020-21.

Ahir a la tarda s'havia anunciat en un primer moment que el programa es podria desenvolupar i que començaria vuit dies després del que estava previst incialment. Fins i tot s'havia informat que el departament d'Educació havia donat el vistiplau realitzar aquestes sortides en horari escolar fora del centre i el municipi i que es podrà engegar la programació prevista. Una informació que hores més tard, el departmanent de Josep Bargalló va desmentir contundentment.

Segons les dades de la secretaria general de l'Esport, en aquesst programa hi havien de participar 1.936 alumnes de 49 centres educatius de nou comarques pirinenques. Així, 455 són de nou centres del Ripollès, 318 més de vuit escoles de l'Alt Urgell, 227 de set centres de Cerdanya, 226 de quatre escoles del Pallars Jussà, uns altres 187 corresponen a vuit centres del Berguedà, 153 a quatre escoles del Solsonès, 146 a quatre escoles de la Val d'Aran, 139 a tres centres del Pallars Sobirà i els darrers 85 a dos escoles de l'Alta Ribagorça.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook