Tot Nòrdic, la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic que engloba totes les estacions de nòrdic de Catalunya, demana al Govern que les decisions que prengui siguin «sòlides i consistents», sempre que la situació sanitària no les obligui a modificar. Així doncs, l'entitat vol evitar contradiccions com les que es van viure aquest passat divendres quan des de la secretaria general de l'Esport es va assegurar que dimarts arrencaria el programa Esport Blanc Escolar mentre hores més tard, Educació ho desmentia per assenyalar que les sortides escolars fora del municipi estan «restringides». L'alcalde de la Seu d'Urgell i president de l'entitat, Jordi Fàbrega, va dir que la decisió «no té en compte la realitat del Pirineu».

En un comunicat breu, la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic també va deixar clar que la seva prioritat és la salut de les persones i que, en aquesta línia, les estacions han estat treballant per tenir les instal·lacions adaptades a la situació sanitària i també han pres mesures per desenvolupar les activitats esportives de manera segura.

Jordi Fàbrega va dir a través de les xarxes socials que es tracta d'una decisió «presa des dels despatxos de Barcelona sense tenir en compte la realitat del Pirineu», i va afegir que fins que a Barcelona no «ho entenguin» no es pot fer res a nivell de país. «No anem bé», va lamentar.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus