El brot de coronavirus a la coronavirus residència MontsacopaDel total, 46 són residents -del total de 87 que tenia el centre- i 38, treballadors. Des de la darrera actualització, la setmana passada, s'han sumat sis defuncions més i gairebé trenta infectats nous.

El primer dels contagis es va detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu i immediatament es va activar el cribratge massiu de la residència juntament amb totes les mesures de prevenció i contenció del virus. En aquest primer cribratge es van registrar inicialment 17 residents positius i 5 treballadors més. Progressivament, s'han detectat nous contagis en usuaris i professionals que han acabat positivitzant.

Des que es va detectar el brot, es va procedir a sectoritzar la residència, aïllar els residents i es van posar en marxa totes les mesures per contenir-lo. Els usuaris positius de coronavirus han estat traslladats a la segona planta de la residència reservada com a zona vermella, mentre que els seus contactes estrets es troben en quarantena en una altra planta habilitada com a zona groga. Pel que fa a la zona verda, hi ha 27 residents amb resultat negatiu i que es troben aïllats de la resta del geriàtric. Aquesta setmana es faran noves proves a tots els usuaris que fins ara han resultat negatius.

Per tal de poder començar el procés de desaïllament dels usuaris que ja hagin superat la malaltia, en els propers dies també es faran testos ELISA per determinar l'estat immunològic dels primers pacients.

Des de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents se segueix pels sanitaris del mateix centre i per l'EAP.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus