19 de gener de 2021
19.01.2021
Diari de Girona

Girona registra un nou rècord de cinquanta morts pel virus

Els indicadors de la pandèmia baixen però es disparen els ingressats, sobretot a tot Catalunya, on la xifra frega el pic de la segona onada · Lleuger respir a les UCIs, que sumen dos crítics

18.01.2021 | 23:18
L'ànàlisi de les proves PCR en una imatge d'arxiu.

La Regió Sanitària de Girona va batre ahir un nou rècord des de l'inici de la pandèmia: Salut va notificar un total de cinquanta morts per coronavirus. Aparentment, es tractaria de la xifra de mortalitat més elevada en un dia i només es podria equiparar amb el rècord de la primera onada, que va ser de 33. Malgrat tot, això no significa que totes s'hagin produït en un període de 24 hores, sinó que corresponen a dies anteriors. i es publiquen amb retard.

El que sí que és cert és que la setmana passada van pujar considerablement les defuncions. Si s'analitzen les dades que Salut publica diàriament, el dia que es van produir més morts va ser dimecres, amb un total de catorze. No n'hi havia tantes en un dia des del 26 d'abril, quan van morir quinze gironins per coronavirus.

D'altra banda, d'aquestes cinquanta víctimes anunciades ahir per Salut, dotze han tingut lloc a hospitals o centres sociosanitaris; una, a un geriàtric; vuit, en domicilis, i la resta encara no s'ha classificat.

Seguidament, ahir es va produir un creixement significatiu d'una altra dada preocupant: el nombre de gironins ingressats per coronavirus. Salut en va registrar vint més i en total ja n'hi ha 283. La bona notícia és que hi havia tres crítics menys.

Malgrat aquestes dades negatives, cal destacar que els indicadors de la pandèmia va baixar. El risc de rebrot va retrocedir 42 punts fins a 585 i la velocitat de reproducció del contagi va baixar sis centèsimes fins a 1,13. Respecte al nombre de casos, la Regió Sanitària en va sumar 244, un 35% més, i el total ja frega els 50.000 des de l'inici de la pandèmia.

Fort augment d'hospitalitzats

Respecte a les dades de Catalunya, les més destacades també són les de defuncions i les de nous hospitalitzats. D'una banda, Salut va notificar 129 morts, una de les xifres més altes de la pandèmia. La situació, però, és la mateixa que a Girona, ja que corresponen a dies anteriors. D'altra banda, es van sumar 179 ingressats més. El total s'eleva a 2.809 i ja frega el pic de la segona onada, que va ser de 2.811, el 8 de novembre.

Com a bona notícia, es va produir un lleuger respir a les UCIs, ja que només hi havia dos crítics més, quan el creixement diari dels dies anteriors era desmesurat. A més, els indicadors de la pandèmia van disminuir . La velocitat de propagació de la COVID-19a Catalunya, l'Rt, va baixar vuit centèsimes i es va situar en 1,31, segons l'últim balanç de Salut. El risc de rebrot també va baixar, ho va fer 40 punts, fins als 754. En canvi, la incidència a 14 dies va pujar i va passar de 596,08 a 602,51. Seguidament, el 9,59% de les proves de la darrera setmana han donat positiu i els vacunats amb la primera dosi en són 144.081, 4.428 més. També n'hi ha 145 amb la segona.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook