19 de gener de 2021
19.01.2021
Diari de Girona

L'Ajuntament de Banyoles tala una cinquantena de pollancres a la Draga

Es tracta de la primera fase del Pla Director del parc, que vol reduir el risc de caiguda dels arbres vells

18.01.2021 | 23:25
L'actuació a la zona de la Draga de Banyoles.

L'Ajuntament de Banyoles ha iniciat una nova tongada de tala d'una cinquantena de pollancres de grans dimensions en el marc de la primera fase Pla Director de la Draga de renovació i manteniment d'arbrat, recs i camins. Aquesta actuació dona continuïtat als treballs de reposició d'arbres que ja s'ha dut a terme durant els darrers anys i que preveu la renovació gradual de l'arbrat substituint la totalitat dels pollancres vells per reduir el risc de fractura o caiguda dels arbres.

Aquests seran substituïts per pollancres joves que es combinaran amb arbres d'altres tipus. Aquesta actuació té un cost aproximat de 120.000 euros. Per altra banda i per tal de fer una millora paisatgística, en un dels espais de prat s'hi posaran plantes de flor autòctones.

El parc va ser construït a principis dels anys 90 en motiu de la celebració dels Jocs Olímpics del 1992, i fou dissenyat pel prestigiós arquitecte nord-americà Peter Eisenman que el va concebre com un espai obert que fusionés l'espai natural de l'estany amb el nou barri de la Vila Olímpica i la resta de la ciutat.

Amb els anys el parc s'ha anat deteriorant especialment amb les fuites d'aigua de la bassa central, que provoquen constants inundacions al passeig central del parc.

En aquest sentit, la bassa es buidarà i es refarà el mur de contenció per evitar la pèrdua d'aigua. Tanmateix es reconstruirà el pont de fusta que hi havia a la part nord i que s'havia retirat ja fa uns anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit