L'Ajuntament de Banyoles en el marc de la primera fase Pla Director de la Draga de renovació i manteniment d'arbrat, recs i camins. Aquesta actuació dona continuïtat als treballs de reposició d'arbres que ja s'ha dut a terme durant els darrers anys i que preveu la renovació gradual de l'arbrat substituint la totalitat dels pollancres vells per reduir el risc de fractura o caiguda dels arbres.

Aquests seran substituïts per pollancres joves que es combinaran amb arbres d'altres tipus. Aquesta actuació té un cost aproximat de 120.000 euros. Per altra banda i per tal de fer una millora paisatgística, en un dels espais de prat s'hi posaran plantes de flor autòctones.

El parc va ser construït a principis dels anys 90 en motiu de la celebració dels Jocs Olímpics del 1992, i fou dissenyat pel prestigiós arquitecte nord-americà Peter Eisenman que el va concebre com un espai obert que fusionés l'espai natural de l'estany amb el nou barri de la Vila Olímpica i la resta de la ciutat.

Amb els anys el parc s'ha anat deteriorant especialment amb les fuites d'aigua de la bassa central, que provoquen constants inundacions al passeig central del parc.

En aquest sentit, la bassa es buidarà i es refarà el mur de contenció per evitar la pèrdua d'aigua. Tanmateix es reconstruirà el pont de fusta que hi havia a la part nord i que s'havia retirat ja fa uns anys.