Girona va assolir ahir una de les fites més esperades per a la lluita contra la pandèmia. Amb l'administració de la segona dosi de la vacuna de Girona, es va aconseguir -gairebé- culminar la fase d'immunització contra la COVID-19, ja que el màxim grau s'assolirà d'aquí a set dies.

Entre els primers residents vacunats hi ha Esteve Font Nicolàs, usuari del centre de 94 anys que fa tres setmanes va ser la primera persona vacunada a la Regió Sanitària Girona «No havia viscut mai res semblant» va detallar respecte a la pandèmia i va encoratjar la població a vacunar-se per aconseguir la immunitat de grup.

També va rebre la vacuna l'Imma Fornells Sala, auxiliar geriàtrica, que fa poc més de 21 dies va ser la primera professional a rebre el vaccí a la regió. En el seu cas, va explicar que en les dues últimes setmanes no ha tingut molèsties relacionades amb la injecció i veu en la campanya de vacunació l'oportunitat de frenar els contagis.

En total es van administrar 75 injeccions de la segona dosi en un primer torn, 56 en residents i 19 en treballadors del centre. En els propers dies s'arribarà a la resta d'usuaris i professionals. A més, aquesta setmana també s'administraran les segones dosis a les comarques del Ripollès, Garrotxa i Pla de l'Estany i progressivament arribaran a la resta del territori. Les segones dosis en aquestes comarques arribaran entre avui i dissabte al geriàtric de Campdevànol, Edat 3 d'Olot, Bella Tardor de Banyoles i la Torre de Fontcoberta. A la Regió Sanitària Girona ja s'han vacunat 15.697 persones, entre residències i professionals sanitaris, i en les properes setmanes rebran la segona dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech. Aquesta setmana està previst acabar de vacunar totes les residències

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus