23 de gener de 2021
23.01.2021
Diari de Girona

L'ONCE finança un projecte gironí per persones amb autisme

La iniciativa, endegada per la Fundació Mas Casadevall, ensenya als usuaris a cuinar i fer-se el menjar cada dia

23.01.2021 | 01:04
Membres de la fundació al taller de cantina.

La Fundació ONCE finançarà un projecte de cuina ideat per la Fundació Mas Casadevall, una entitat que atén persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA). L'objectiu del taller, que l'entitat va començar a realitzar fa quatre anys, és que els usuaris aprenguin a cuinar i siguin ells mateixos els encarregats de gestionar el servei de menjador.

El projecte «Fem-nos el menjar» es va concebre per tal que siguin els mateixos usuaris que té l'entitat, ubicada a Serinyà, els encarregats d'elaborar el menjar del conjunt de membres de l'entitat de dilluns a divendres.

A més, l'entitat també té l'objectiu d'utilitzar aquest projecte com una formació amb pràctiques amb persones amb TEA externes a la fundació, i que se'ls pugui introduir al mercat laboral afavorint la seva inclusió i autonomia.

El projecte va endegar-se amb el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i família i l'ajuda del Dipsalut. A partir d'ara, la Fundació ONCE també formarà part d'aquesta bossa solidària.

D'aquesta manera, segons indica l'ONCE en un comunicat, els usuaris de la fundació podran «convertir» les seves habilitats culinàries en una feina que pugui afavorir no només la seva autonomia, sinó també la seva comunicació amb els altres.

El director de la Fundació Autisme Mas Casadevall, Pep Mendoza, va mostrar-se satisfet per la col·laboració de l'ONCE, i va assegurar que «el nostre projecte té l'objectiu d'oferir serveis que propiciïn la inserció laboral de les persones amb TEA per facilitar una societat més inclusiva i equitativa».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit