La Regió Sanitària de Girona va tornar a registrar ahir un fort augment de contagis i de defuncions per coronavirus respecte al dia anterior. D'una banda, els casos van tornar a superar el llindar de 400 fins a un total de 438, un 12 % més que el dia anterior. De l'altra, Salut va notificar catorze morts més, nou més que el dia anterior. D'aquestes defuncions, sis han tingut lloc a centres sanitaris o sociosanitaris i la resta encara no s'ha classificat.

Seguidament, la resta de dades epidemiològiques van seguir la mateixa dinàmica a la baixa dels darrers dies. Els indicadors de contagi van seguir baixant. Primerament, el risc de rebrot va disminuir 25 punts i ja frega el llindar de 500. En segon lloc, la velocitat de propagació del virus (Rt) es va estabilitzar per sota d'1 després de baixar tres centèsimes més i situar-se en la taxa de 0,94.

Pel que fa a la vacuna contra el coronavirus, ahir ja havien rebut la primera dosi 18.027 persones a la Regió de Girona, 497 més que dijous. Pel que fa a la segona dosi ja l'havien rebut 273 persones,77 més que dijous. Respecte als hospitalitzats, ahir n'hi havia set menys a planta però els mateixos a l'UCI.

Una dada destacada és que aquesta setmana s'han fet 24.895 PCRs, prop d'un 50% més.

Situació a Catalunya

D'altra banda, a Catalunya segueixen creixent els crítics ingressats a l'UCI, ahir la xifra ja va arribar a 631. Seguidament, el nombre de contagis segueix pujant imparable a Catalunya, amb 4.390 casos confirmats més de COVID-19 i 131 morts, dada que eleva els morts des de l'inici de la pandèmia a 18.484 persones.

No obstant això, els principals indicadors epidemiològics continuen a la baixa, tal com passa a Girona i a la majoria de regions sanitàries, i ahir el risc de rebrot se situava en 637 (664 punts dijous), mentre que la velocitat de propagació va baixar de l'1,07 del dia anterior a1,02.

Finalment, segons l'informe de Salut, ahir els hospitals tenien 2.886 catalans ingressats, 42 més que el dia anterior.

Sant Feliu de Guíxols és el municipi amb més risc de rebrot de tot Catalunya, amb 1.585 punts, per davant de Palafrugell, amb 1.019 punts, i Olot, amb 983 punts en total.