La Regió Sanitària de Girona va aconseguir rebaixar els nous contagis ahir després d'un repunt de prop de mig miler de nous casos registrat el divendres. Tot i que aquesta caiguda va venir acompanyada d'una disminució del risc de rebrot i de la velocitat de transmissió, es tracta d'una cara de la moneda. Si aquests indicadors anaven a la baixa, les defuncions van patir un fort repunt i se'n van registrar 29, quinze més que el dia anterior, segons les últimes dades del Departament de Salut. A més, tot i que els ingressos hospitalaris van baixar lleugerament respecte del dia anterior, els casos crítics van en augment i ahir van superar la cinquantena.

Les comarques gironines van registrar ahir 361 casos, un 17% menys que el dia anterior. En total ja s'han infectat 51.910 persones des de l'inici de la pandèmia sanitària. El risc de rebrot va baixar 19 punts i es va situar a 486, mentre que la velocitat de transmissió (Rt), un altre dels indicadors epidemiològics per calcular l'expansió del virus, va situar-se tres centèsimes per sota, quedant a 0,91. Pel que fa als vacunats, ja n'hi ha 18.390 de la primera dosi, 363 més que l'últim dia, i de la segona 275, només dos de nous. De fet, l'Hospital Asil Sant Jaume de Blanes va administrar ahir 142 vacunes de la segona dosi a usuaris i treballadors.

A Catalunya, 3.809 casos nous

A Catalunya, les dades epidemiològiques van millorar respecte al dia anterior, tot i que es van xifrar 3.809 casos nous i 70 noves defuncions. La velocitat de transmissió va situar-se per sota d'1, fet que implica un descens del ritme de les infeccions. També va baixar el risc de rebrot, situant-se en 603. Una altra dada bona és la positivitat de les proves de Covid-19, que va baixar i es va situar en el 7,68% mentre que el divendres era del 8,10%. Amb tot, encara queda lluny del 5% recomanat per l'Organització Mundial de la Salut.

La situació als hospitals catalans és tensa. L'últim registre d'ahir és de 2.853 ingressats amb coronavirus, el que suposa un lleuger descens, tot i que els casos greus, 659 persones, van anar a l'alça (28 més).

Les vacunacions segueixen a l'alça, i ahir es van comptabilitzar un total de 173.567 vacunats de les primeres dosis i 5.700 de totes dues.

Amb les últimes dades ja hi ha una xifra total de casos reportats de 479.195 des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa a les defuncions, 18.554 persones han mort per aquesta causa.

Els tres municipis amb més risc de rebrot de Catalunya continuen essent majoritàriament gironins. Sant Feliu de Guíxols té 1.519 punts, i el segueix Olot amb 1.027 punts. Sant Joan Despí tanca la llista amb 904 punts.

Sant Feliu també és la localitat amb la velocitat de contagi més elevada (2,72 d'Rt). En segon i tercer lloc hi ha Canet de Mar (1,52) i Olot (1,50).