Els índexs que indiquen l'estat de la pandèmia de covid-19 van a la baixa, després de setmanes en tendència positiva. Tot i això, el retrocés de la pandèmia encara no es nota als hospitals, on la pressió d'ingressos de pacients amb coronavirus segueix augmentant i es preveu que segueixi a l'alça en els propers dies.

A la Regió Sanitària de Gironaen l'actualització del Departament de Salut de diumenge i es va situar en 484. La setmana passada, aquest indicador se situava amb gairebé 200 punts més, en concret, 672. També va baixar la velocitat de propagació, que es troba en 0,88, dues centèsimes menys que el dia anterior. Es troba ja per sota de la barrera de l'1, que indica el retrocés de la pandèmia.

Tot i aquestes millores en els indicadors, els hospitals gironins segueixen rebent ingressos de pacients amb coronavirus. Actualment són ja 276 les persones ingressades per covid-19 a la Regió Sanitària de Girona, nou més que dissabte. D'aquestes, 56 es troben a l'UCI en estat greu, una més que el dia anterior. També segueixen augmentant els contagis, i en la darrera actualització es van notificar 263 nous positius, de manera que el total acumulat arriba ja a 52.173 des que va començar la pandèmia. També es va informar de tres noves defuncions, de manera que el total és de 1.615 morts.

Baixa l'Rt a Catalunya

Les dades segueixen la mateixa tònica a la resta de Catalunya. En la darrera actualització, tant la velocitat de propagació com el risc de rebrot van baixar. En concret, l'Rt se situa en 0,92, cinc centèsimes menys que dissabte. S'allunya, així, de la barrera de l'1. D'altra banda, el risc de rebrot baixa dos punts i se situa en 601, mentre que la setmana passada es trobava en 834 punts.

Els ingressos als hospitals, però, segueixen creixent. En el balanç d'ahir es va informar que 105 nous pacients han hagut de ser ingressats a causa del virus, i el total és de 2.958 hospitalitzats actualment. D'aquests, 675 es troben a l'UCI, 16 més que el dia anterior.

Pel que fa al nombre de casos, es van registrar 2.778 nous positius a Catalunya, que sumats a tots els anteriors fan un total acumulat de 481.973 comptant totes les proves. Durant l'última setmana es van fer 264.396 proves PCR i 100.786 tests d'antígens, dels quals un 7,37% va donar positiu, per sota de l'interval anterior, en què el percentatge va ser del 10,07%. La mitjana d'edat de les persones positives se situa en els 42,48 anys.

Finalment, s'han confirmat tres noves víctimes mortals a causa de la pandèmia, totes localitzades a la Regió Sanitària de Girona. Amb aquestes, el total de defuncions des que la covid-19 va arribar a Catalunya és de 18.557 persones.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus