Les persones amb coronavirus que estan greus ja ocupen més del 65% del total de llits d'UCI als coronavirus hospitals una xifra «preocupant» que es preveu que augmenti en les dues properes setmanes i que ha obligat a desprogramar activitat quirúrgica i visites especialitzades. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, van explicar ahir la situació de la pandèmia, amb 3.038 persones ingressades als hospitals, de les quals 684 són a l'UCI, d'un total de 1.044 llits per a malalts greus de tot Catalunya.

La consellera va admetre que aquest «altíssim» nombre d'ingressos és «preocupant», per la qual cosa va demanar de nou als ciutadans evitar al màxim les interaccions socials i actuar amb precaució si bé tant Vergés com Mendioroz van agrair el comportament de la majoria de la població en el seguiment de les normes.

Mendioroz va anar més enllà i es va mostrar «molt orgullós» de la implicació dels catalans.

Preocupació per Olot

Les zones que més inquieten els responsables sanitaris són la Vall d'Aran, Olot, Barcelona i la comarca del Montsià, on es detecten molts casos positius.

Per ajudar a pal·liar la situació, ahir mateix va entrar en funcionament el primer dels cinc hospitals satèl·lits de Catalunya, el que està situat al costat de l'hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. Després del de Bellvitge, entraran en funcionament els adjunts als hospitals Germans Trias i Pujol, Vall d'Hebron i Arnau de Vilanova al febrer, i ja al març es preveu que ho faci el que se situarà al costat del Moisès Broggi, a Sant Joan Despí. Aquests centres, que estaven pressupostats en uns 85 milions, «són hospitals annexos als actuals que serviran de suport».

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus