Renfe ha venut en un dia més de 90.000 bitllets d'AVLO, el tren d'alta velocitat de baix cost, a Catalunya, segons dades de la companyia ferroviària. En poc més de 24 hores, s'han superat els 82.141 bitllets venuts amb origen o destí Barcelona, una ruta que concentra el 80% de les operacions.

Girona és la segona ciutat catalana amb més bitllets venuts amb 5.708, seguida del Camp de Tarragona (2.856), Lleida (2.161) i Figueres (2.131). En total, la línia Madrid-Barcelona-Figueres ha superat els 100.000 bitllets venuts després que aquest dimarts, coincidint amb el 80è aniversari de Renfe, s'iniciés la venda per viatjar a partir del 23 de juny.

La companyia va posar a la venda bitllets a 5 euros, exclusivament a través de la web d'AVLO. Aquest preu es mantindrà fins al pròxim 14 de febrer, i des de dilluns que ve, 1 de febrer, també es podran adquirir al web de Renfe.

· Bitllets d'AVLO: Com comprar-los, horaris i preus

El servei s'iniciarà amb quatre circulacions diàries per sentit entre Madrid i Barcelona, ampliables al llarg de l'any en funció de l'evolució de la demanda, i tindrà, a més, parades a Guadalajara, Calataiud, Saragossa, Lleida, Tarragona, Girona i Figueres.

Si bé Barcelona i Madrid centralitzen gran part de les operacions, un 6% dels bitllets s'han venut entre Saragossa i la capital espanyola i un 5% entre Madrid i Girona.

Les circulacions comercials del nou servei d'alta velocitat AVLO començaran el pròxim 23 de juny, i es poden comprar bitllets per a viatjar des d'aquest dia fins a l'11 de desembre.

El nombre més gran de bitllets venuts fins ara és per a viatjar el mes de juliol (31%), seguit de setembre (18%), octubre (15%), agost (15%), juny (11%), novembre (6%) i desembre (4%).

Tots els clients que van adquirir l'any passat l'oferta inicial i als quals es va lliurar un codi promocional, poden canviar-lo per un bitllet nou d'AVLO, sense cap cost. Així mateix, els clients d'AVLO registrats i els de Renfe fidelitzats que van rebre un codi promocional de 5 euros, regal de l'operadora, també poden canviar aquest codi per a adquirir un bitllet d'AVLO.

Durant les primeres 24 hores de la posada a la venda dels bitllets, la web d'AVLO ha registrat 204.000 visites i 486.000 pàgines vistes. La majoria de visites han arribat des de Madrid (40%) i Barcelona (30%), i el 62% dels accessos s'han realitzat amb dispositius mòbils.