L'escola Pla de Dalt i l'institut la Garrotxa d'Olotsumen un total de 49 positius registrats els darrers deu dies, segons dades del Departament d'Educació. Concretament, a l'escola Pla de Dalt s'han detectat 23 casos -vint alumnes i tres docents o personal d'administració i serveis- i hi ha un total de sis grups confinats. A més, com a conseqüència, s'han confinat 112 persones. A aquesta escola, des de l'inici de curs s'han detectat 36 positius de coronavirus. D'aquesta manera, en només deu dies s'ha registrat el 63% del total.

D'altra banda, l'institut la Garrotxa d'Olot suma 26 casos -22 alumnes i quatre docents o personal d'administració i serveis- i hi ha un total de nou grups confinats. Es tracta del centre escolar de Girona amb més grups aïllats ac tualment.Com a conseqüència de la situació epidemiològica, hi ha 275 persones confinades.

A aquest institut, des de l'inici de curs s'han detectat un centenar de positius i, per tant, en deu dies n'ha sorgit una quarta part.

Fonts d'Educació van confirmar que la transmissió del virus als centres escolars s'engloba dins d'«un problema comunitari, ja que afecta tot el municipi». De fet, ahir aquest diari ja alertava de la delicada situació epidemiològica que viu la capital de la Garrotxa, i és que continua sent la ciutat de més de 20.000 habitants de Catalunya amb els indicadors de contagi més elevats -1.607 punts de risc de rebrot i 1,69 de taxa de propagació del virus.

A part dels positius a aquests centres escolars, també se n'han detectat una trentena a la resta d'escoles i instituts del municipi i cal destacar el brot actiu al geriàtric Montsacopa. Com a conseqüència d'aquesta situació, municipis fronterers han vist incrementats els indicadors de contagi, tal com va alertar l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, a aquest diari.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus