Salut ha començat la vacunació a la residència Montsacopa d'Olot, després d'haver-la hagut d'ajornar pel brot que ha afectat més de 100 persones. En total s'han administrat 89 dosis del vaccí, 47 de les quals a usuaris que, o bé eren negatius, o bé ja han superat el virus, a més de 42 treballadors del centre. Actualment el geriàtric ja es troba en fase de desaïllament, i per aquest motiu el Departament ha procedit a la vacunació de la residència en una primera etapa. La resta de dosis s'aniran administrant als residents i professionals de manera progressiva. La vacunació de residents i treballadors s'ha fet en dos espais separats. Els usuaris negatius i recuperats han sigut els primers i després han estat els professionals.

En aquest cas, als treballadors se'ls ha vacunat contra la Covid-19 en una zona exterior en la qual els avis no hi tenen contacte i que està correctament ventilada. Abans d'administrar el vaccí Salut ha fet proves PCR als residents que fins ara no s'havien contagiat i tots ells han tingut de nou resultat negatiu. A més, també s'han fet testos ELISA a 26 usuaris per determinar el seu estat immunològic i avançar en el desaïllament del geriàtric.

El brot detectat a la residència Montsacopa d'Olot ha afectat 59 dels 87 residents del centre i ha provocat quinze morts. Actualment hi ha dinou residents que es troben en procés de superar la malaltia i es preveu seguir amb els procés per acabar amb l'aïllament durant la setmana que ve. Pel que fa als treballadors, s'han registrat 55 positius en total, 26 dels quals ja s'han curat. En total doncs, 114 persones del geriàtric s'han contagiat.

Des del Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública s'està treballant estretament amb la direcció del centre i en contacte permanent amb el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa per fer un seguiment de la situació i de totes les mesures de control. A més també es vigila l'estat dels residents i es fa un seguiment diari per part dels professionals sanitaris del mateix centre i des de l'Equip d'Atenció Primària d'Olot es fa un seguiment del brot.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus