El PSC de PSC Sant Joan de les Abadesses als terrenys de propietat municipal i de l'Incasol, propers a l'Hospital d'Olot i comarcal de la Garrotxa. Segons afirma el partit municipal, la ubicació d'un nou supermercat en aquesta zona suposaria un «fort desequilibri» comercial, ja que a la zona compresa entre l'avinguda Sant Joan les Abadesses i l'hospital hi ha tres grans superfícies, que, segons afirmen, sumen un total de 6.600 m2 de superfície útil i donen servei a una part de la ciutat on viuen 6.000 veïns.

D'altra banda, enumeren tres grans supermercats més -que sumen en total uns 6.000 m2 útils- a la resta de la ciutat, on segons els seus càlculs viuen 28.000 veïns. D'aquesta manera, asseguren que queda totalment demostrat el «fort desequilibri comercial» que genera l'actual proposta d'ubicació d'aquesta nova gran superfície. Si fos així, segons el PSC la zona passaria a tenir 8.000 m2 de prestatgeries, ja que el terreny proposat suma 3.250 m2 d'Incasol i els 3.472 m2 de l'Ajuntament.

«En contra» del comerç local

El partit socialista de Sant Joan de les Abadesses manifesta que aquesta és una proposta que va «en sentit contrari» a una ciutat sostenible perquè promou l'ús de cotxe particular a l'hora d'anar a comprar. «Estem totalment en contra que l'equip de govern faciliti, amb venda de sol municipal, la instal·lació d'aquesta gran superfície», sentencia.

A més, afegeix que aquesta instal·lació perjudicaria «fortament» el comerç familiar i artesanal «que omple de vida els nostres carrers, ofereix un producte de qualitat i proximitats als ciutadans i és un motor econòmic per a la ciutat i els seus barris».