04 de febrer de 2021
04.02.2021
Diari de Girona

Mapa del confinament comarcal: Aquests són els municipis per on et pots moure

A partir de divendres dia 9, el Procicat amplia el confinament a la comarca

07.04.2021 | 15:27
Mapa del confinament comarcal: Aquests són els municipis per on et pots moure

El Procicat ha aprovat aquest dijous passar del confinament municipal al comarcal a partir d'aquest divendres.

Per conèixer quins municipis formen part de la teva comarca, pots consultar en aquest mapa, on veuras del mateix color que el teu, aquells municipis als que et pots desplaçar a partir de dilluns amb el confinament comarcal. 

Catalunya torna al confinament perimetral comarcal amb caràcter general, també per a les bombolles de convivència, a partir del divendres 9 d'abril, per evitar desplaçaments al cap de setmana davant la creixent pressió hospitalària per la COVID.

Així ho han confirmat fonts de l'executiu català, en un moment en què, després de la llibertat de moviment -dins de la bombolla de convivència- durant la Setmana Santa, les UCI s'estan omplint a Catalunya.

Així, Catalunya farà un pas enrere: després de tres caps de setmanes seguits, Setmana Santa inclosa, en els quals s'ha permès el desplaçament lliure dins de la comunitat només amb la bombolla de convivència, a partir de divendres que ve això ja no serà possible.

Sense perjudici que puguin haver-hi més restriccions, de moment el Procicat acorda el confinament comarcal amb caràcter general a partir de divendres, que només es podrà trencar per treball, urgències o altres causes justificades.

La pressió en els hospitals ha portat al Procicat a no esperar més per endurir mesures, ja que els pacients en estat greu per COVID segueixen augmentant, amb 458 crítics a l'UCI, 13 més que el passat dimarts.

En les últimes 24 hores s'han diagnosticat 1.764 nous contagis i s'han notificat 30 morts més per COVID, i la previsió és que les xifres empitjorin, per l'impacte de la variant britànica -ja àmpliament majoritària i més contagiosa que l'original- i pels casos infradiagnosticats durant els festius de Setmana Santa, que afloraran els pròxims dies.

El número d'ingressats als hospitals i a les UCI per covid va en augment en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, amb els efectes que pugui tenir la Setmana Santa. De fet, aquest dimecres ja s'ha notificat un increment de positius, després de dies de xifres més baixes per l'efecte dels festius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook