08 de febrer de 2021
08.02.2021
Diari de Girona

La vacunació puja l'interès per viatjar, però les reserves d'estiu «aniran a última hora»

El sector de les agències es donaria «per satisfet» si aquest any facturés un 40% del que es va fer el 2019 i demana ajudes directes

07.02.2021 | 23:41
La vacunació puja l'interès per viatjar, però les reserves d'estiu «aniran a última hora»
La vacunació puja l'interès per viatjar, però les reserves d'estiu «aniran a última hora»

La vacunació ha animat l'interès per tornar a viatjar especialment durant les vacances d'estiu. Tot i que el mercat encara està «molt paralitzat» des de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) tenen «esperança» que es reactivi i assenyalen que han notat aquest interès. Tot i això, el sector no confia en un fort increment de reserves i dona per fet que el client «anirà a última hora». En aquest sentit, el president d'ACAVE, Martí Sarrate, va recordar que el 2020 es va tancar amb una caiguda del 90% de la facturació i diu que es donaran per satisfets si en recuperen un 40% aquest any. Tot i això, Sarrate reclama «ajudes directes», perquè, si no, poden acabar tancant la meitat de les agències catalanes.

«Es parla de Setmana Santa, però si jo aconsegueixo vendre bitllets per a l'estiu, ja firmo». Són les paraules de Jordi Bruset, director de l'agència Plaimont de Girona. Bruset ha constatat que és cert que «hi ha més interès» per contractar vacances arran de l'aparició de les vacunes, però «tot està molt parat», ha lamentat. De fet, el director de Plaimont coincideix amb el president d'ACAVE, Martí Sarrate, que dona per fet que no hi haurà gaire antelació en la contractació de paquets de viatge aquest 2021.

Sarrate assenyala que el client «té por» per l'evolució de la pandèmia, i la incertesa fa que molta gent s'esperi abans de prendre una decisió a l'hora de comprar els bitllets d'avió i contractar l'hotel en altres parts de món.

«Confiem que vagin sortint bones notícies en aquest àmbit, més enllà de la vacunació. Ara per ara, el perfil de client és aquell que prefereix esperar fins a última hora a comprar per culpa de la incertesa», assenyala.

El president d'ACAVE explica que primer s'obrirà el turisme nacional, posteriorment l'europeu, després els Estats Units i en darrer lloc Amèrica Llatina i Àsia. En aquest sentit, el director de l'agència Plaimont, Jordi Bruset, lamenta que es dona la sensació que «està prohibit viatjar quan no és veritat». Bruset, això sí, ha reconegut que hi ha molts països que tenen unes demandes determinades en relació amb la covid, fet que dificulta al passatger saber quins requisits complir.

En aquest sentit, tant Sarrate com Bruset confien en els testos d'antigens per poder flexibilitzar les normes d'entrada i critiquen que a les Balears o Canàries es demani una PCR.

Poden tancar agències

El president d'ACAVE ha assenyalat que el seu és un sector «especialment colpejat» i ha demanat «ajudes directes» al Govern de l'Estat per poder pal·liar «el desastre» que està suposant la pandèmia de la covid-19. Sarrate va recordar que han tancat el 2020 amb un 90% menys de facturació i un 30% de les agències tancades, una xifra que es pot incrementar fins al 50% si no hi ha ajudes al sector.· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook