Sis càmpings gironins han estat distingits com els millors d'Europa per part del club d'automobilistes alemany ADAC. A tot l'Estat espanyol s'han distingit 16 càmpings.

Les Medes, de l'Estartit; l'Àmfora, Aquarius, La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí, han estat els establiments que han rebut la distinció en un gala online, amb el prestigiós Superplatz 2021 que concedeix el club d'automobilistes.

És el club que té més socis d'Alemanya amb més de 20 milions de famílies associades.

La distinció els reconeix com a millors d'Europa i que revalida la de l'any passat, se suma als reconeixements d'aquest any de l'ANWB dels Països Baixos a set càmpings de les comarques gironines amb els prestigiosos TopCamping (que equivalen a la categoria de 5 estrelles).

Són Les Medes, de l'Estartit; La Ballena Alegre, Las Dunas, l'Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador; Sandaya Cypsela Resort, de Pals; i Laguna, de Castelló d'Empúries. L'ANWB ha distingit a tot l'Estat Espanyol un total de 18 càmpings.

L'Associació de Càmpings de Girona, de referència del sector turístic, destaca que aquests reconeixements posicionen el territori com a destinació líder i "confirmen que els campistes europeus valoren el gran esforç que fan els càmpings en inversió i en continuar sent capdavanters, tot i al difícil context de la pandèmia de la Covid-19".

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix unes 120.000 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmping de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.