La cobertura vacunal va arribar dimarts al 47,45% del personal sanitari, el 30% de les persones institucionalitzades, el 22,5% del personal d'aquests centres i el 0,77% del col·lectiu de personal essencial. Ho va dir Josep Maria Argimon ahir en una roda de premsa, en què va concretar que han administrat 347.081 vacunes contra el coronavirus, de les quals 202.527 corresponen a la primera dosi i 144.554, a la segona dosi. Pel que fa a les residències, hi ha 358 casos de covid-19 confirmats, un 57,5% menys que fa deu dies. A més, hi ha 124 residències amb algun cas confirmat, el 32% menys que fa deu dies. La sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, va destacar ahir que la situació «continua millorant» en l'entorn residencial.

De fet, va explicar que el 78% de les residències tenen una cobertura del 70% o més pel que fa a dues dosis. En aquestes, els casos actius han baixat molt notablement i s'observa una diferència «enorme» amb aquells que tenen taxes més baixes de cobertura vacunal. Hi ha un 16% entre un 0 i un 30% de cobertura i un 6% entre un 40% i un 60%.

En aquest sentit, Argimon va explicar que la setmana vinent esperen començar a tenir el protocol modificat per a les residències, tot i que pendent de revisió, amb «una mirada de flexibilització».

Sobre el sostre d'edat de la vacuna d'AstraZeneca, Argimon va assegurar que el preocupa més la franja d'edat d'entre 55 i 65 anys que la dels menors de 18 anys: «Tenim un forat», va matisar.

De fet, va reiterar que el posicionament de la Conselleria de Salut és administrar aquest tipus de vacuna fins als 65 anys, però va matisar que desconeix quines propostes duran al Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut.