12 de febrer de 2021
12.02.2021
Diari de Girona

Els Mossos d'Esquadra de les comarques gironines inicien la vacunació

La previsió és posar el vaccí d'AstraZeneca a 500 policies aquesta setmana i Salut i el cap de Mossos han remarcat la «bona resposta»

12.02.2021 | 01:30
Els Mossos d'Esquadra de les comarques gironines inicien la vacunació
Els Mossos d'Esquadra de les comarques gironines inicien la vacunació

Dimecres a la tarda van començar a vacunar els Mossos d'Esquadra de les comarques gironines amb part de les vacunes d'AstraZeneca que han arribat a la demarcació. Segons va informar el Departament de Salut, entre dimecres i ahir han rebut el vaccí 300 policies adscrits a les comissaries del Gironès i als serveis regionals de Girona. Aquí és on hi ha el major volum d'efectius de la demarcació, amb més de 700.

La vacunació als Mossos va a càrrec d'un dels dos equips que es van crear per dur a terme la vacunació a la residències perquè la campanya en aquests centres ja està en una fase molt avançada.

A banda del punt de vacunació situat a la comissaria de l'ARRO de Girona, el dispositiu organitzat per Salut i Interior també preveu començar a vacunar els policies d'altres Àrees Bàsiques Policials als espais habilitats que tenen més propers. Així, entre ahir i avui també es vacunaran uns 200 agents adscrits a la comissaria de Figueres, que rebran la dosis d'AstraZeneca al Teatre Jardí.


El cap dels Mossos a Girona, el comissari Josep Milan, va remarcar que l'inici de la vacunació als cossos d'emergències és una notícia «molt positiva» perquè són professionals que treballen «a primera línia»: «I moltes vegades, malgrat totes les precaucions i tenir el material de protecció, ens enfrontem a situacions que descobrim a posteriori que podrien provocar algun contagi».

El 79% compleix els requisits

A les comarques gironines hi ha uns 1.900 mossos i Salut calcula que, d'aquests, n'hi ha uns 1.500 que compleixen els requisits per rebre la vacuna d'AstraZeneca. Milan va explicar que, a l'hora de rebre la vacuna, han prioritzat primer els policies que estan a peu de carrer però que, progressivament, anirà arribant «a tots»: «L'objectiu es que tothom estigui vacunat».

El gerent el CatSalut a Girona, el doctor Miquel Carreras, va explicar que l'arribada de les dosis d'AstraZeneca permet començar a vacunar els cossos de seguretat i d'emergències i funcionaris de presons però també personal de les farmàcies, fisioterapeutes, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i optometristes. «Dimecres vam començar una fase nova de vacunació amb la incorporació dels cossos de seguretat i de col·lectius sanitaris de segona o tercera línia», va dir.

Vacunacions paral·leles

Actualment, a les comarques gironines Salut s'estan administrant dosis de les tres vacunes (AstraZeneca, Moderna i Pfizer). «És important tenir present que ho estem fent en paral·lel», va exposar Carreras. De fet, la de Moderna es va començar a administrar dimecres a l'hospital Trueta i al de Calella. La previsió és administrar, entre les tres, unes 3.500 vacunes aquesta setmana.

El gerent del CatSalut va subratllar que l'administració dels vaccins està tenint molt bona acollida: «Al principi potser hi havia certes reticències per desconeixement, però cada vegada hi ha més gent que hi vol accedir perquè és una de les formes de controlar la pandèmia»

La resta de Mossos d'Esquadra de l'àrea de Girona es vacunaran properament a la seu de l'ARRO a mesura que vagin arribant més dosis d'AstraZeneca, va exposar Salut. Els agents de la resta de comissaries es vacunaran als punts habilitats arreu de la demarcació durant les properes setmanes, com s'ha començat a fer amb els agents de l'Alt Empordà.

A la Regió Sanitària de Girona, aquesta setmana hi ha quatre punts habilitats: Girona (Facultat de Medicina i d'Infermeria de la UdG), Figueres (Teatre Jardí), Olot (Casal Marià) i Blanes (Ajuntament de Blanes), a més del centre penitenciari Puig de les Basses, que s'encarregarà de vacunar els seus professionals. A partir de dilluns que ve, el punt de vacunació de Blanes es traslladarà al Centre Cívic Mas Borinot. La vacuna d'AstraZeneca està dirigida a persones d'entre 18 i 55 anys.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook