13 de febrer de 2021
13.02.2021
Diari de Girona

Un any i mig de presó pels disturbis postsentència

L'Audiència conclou que van llançar pedres contra els jutjats però que no està provat que ho fessin contra mossos i cotxes

13.02.2021 | 01:38
Un any i mig de presó pels disturbis postsentència

L'Audiència de Girona ha condemnat a un any i mig de presó cadascun dels dos acusats de participar en els disturbis del 19 d'octubre del 2019 a la ciutat durant les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els líders independentistes. La sentència conclou que van llançar pedres contra els jutjats però que no s'ha provat que formessin part del grup que va tirar rocs contra els Mossos d'Esquadra i dos vehicles policials. Els condemnen per desordres públics agreujats però els absolen dels delictes d'atemptat a agents de l'autoritat i danys. L'Audiència rebutja canviar la pena per l'expulsió del país en ser «desproporcionat». La fiscalia demanava 9 anys de presó.

Mohcine El Mesbahy era l'únic acusat pels disturbis postsentència que estava en presó preventiva i està complint una altra condemna per robatori. Abdessabour Al Youbi té un arrelament «rellevant» al país, amb contracte laboral indefinit, parella i fill.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook