El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va afirmar ahir que hi ha «cert marge» per ?estudiar flexibilitzar les restriccions al comerç en la propera revisió si es manté la baixada dels indicadors. Ramentol va recordar que, per exemple, els centres comercials porten 153 dies tancats. «Per tant, lògicament ho posarem sobre la taula», va manifestar a RAC1, tot i que va puntualitzar que això no vol dir que sigui així ja que s'ha de fer tot el procés d'estudi de la ?situació encara. D'altra banda, Ramentol va dir que la població s'ha de mentalitzar que la Set?mana Santa haurà de ser ??«for?çosament diferent» i ha sen?ten?ciat que «com menys mobilitat hi hagi, millor». Si serà molt o poc diferent «dependrà del context epidèmic» del moment, va afegir.

Les actuals restriccions estaran vigents fins al 22 de febrer. Durant la setmana que ve s'ha d'estudiar si aquestes es relaxen o no. Ramentol va dir que el més lògic és retirar primer aquelles mesures que tenen una eficàcia «menor». Entre aquestes no ha situat el toc de queda, ja que ha defensat que és «efectiva» i «bastant més sostenible que el tancament d'un sector en concret». Tot i això, va puntualitzar que també té efectes sobre la vida dels ciutadans i que s'aixecarà quan es pugui, com la resta.

El secretari no va voler entrar a valorar més a fons quins canvis es podrien produir ja que ha assegurat que serien «globus sonda» i que cal esperar al procés d'estudi i presa de decisió dels experts.

En línies generals, Marc Ramentol va afirmar que els indicadors estan millorant, fins i tot més del que preveien, però va insistir en la cautela per l'«amenaça» de la variant britànica. De moment, Ramentol va explicar que no s'observa un impacte destacat d'aquesta com ha pogut passar en altres territoris. Tot i això, el secretari general de Salut va indicar que la baixada a les UCIs és «exasperadament lenta».

De cara al futur, Marc Ramentol sí que va dir que «hi ha dades per a l'esperança» i va posar com a exemple l'efecte de la vacunació a les residències on hi ha hagut una clara baixada de casos.