El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha ofert a tots els adults britànics rebre la vacuna contra el coronavirus abans de finals de juliol.

«Ens hem proposat oferir una vacuna a tots els adults abans de finals de juliol, cosa que ens ajudarà a protegir abans els més vulnerables, i prendrem més mesures per alleujar algunes de les restriccions vigents», va afirmar el primer ministre en un comunicat publicat dissabte.

Més de disset milions de persones a Gran Bretanya han rebut fins ara la seva primera dosi de la vacuna, gairebé un de cada tres adults.

El Govern pretén accelerar el pla de vacunació. D'aquesta manera, ha explicat que, en primer lloc, oferirà una vacuna abans del 15 d'abril als adults de més de 50 anys i també als ciutadans que tenen problemes de salut.

Johnson va afirmar que el pla d'acceleració de la vacuna permetrà suavitzar algunes de les estrictes mesures de la covid-19, tot i que va afegir que «la ruta per sortir del bloqueig serà cautelosa i escalonada».

Així mateix, el primer ministre britànic es va comprometre a donar els excedents de vacunes als països més pobres.

L'OMC demana l'accés equitatiu

En canvi, la direcció de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) ha instat Gran Bretanya a començar a donar «immediatament» les vacunes als països més pobres, en comptes d'esperar que hi hagi un excedent. Segons assenyalen fonts de l'organització mundial, «l'accés equitatiu interessa tant als països rics com als pobres».

De cara a la setmana vinent, està previst que Boris Johnson anunciï noves mesures que permetin suavitzar les restriccions que hi ha imposades al Regne Unit.