L'Ajuntament de Banyoles ha comprat tres habitatges per destinar-los a Ajuntament de Banyoleslloguerde lloguer municipal, que compta amb trenta habitatges a la ciutat. La compra d'aquests tres pisos s'ha fet exercint el dret de tanteig i retracte d'acord amb el Decret Llei 1/2015, de 24 de març, de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització d'habitatges provinents de processos d'execució hipotecària. Els habitatges es destinaran ara a polítiques socials.

Dels trenta habitatges que l'Ajuntament disposa per a lloguer social, onze són habitatges de protecció oficial, dotze es gestionen des de la borsa de mediació per al lloguer social i set són habitatges de titularitat municipal (que l'Ajuntament ha adquirit a través del tanteig i retracte)

En total, el consistori ha invertit 99.709 euros en la compra d'habitatges per a polítiques socials i ha rebut una subvenció de 41.025 euros de la Diputació de Girona per l'adquisició d'habitatges, a més d'una altra subvenció de 13.000 euros destinada a arranjar un d'aquests habitatges adquirits

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, destaca que «l'Ajuntament té la voluntat de seguir comprant i arreglant habitatges per destinar-los a polítiques socials». En paral·lel, l'Oficina Municipal d'Habitatge ofereix també serveis de mediació amb les entitats financeres perquè les famílies puguin aconseguir un lloguer so?cial al seu habitatge habitual i permanent.