El Consell Comarcal del Ripolllès està treballant amb els ajuntaments i els agents econòmics de la comarca per aconseguir que el túnel del Cadí sigui gratuït per als seus habitants i empreses.

Segons ha explicat el Consell, una de les principals necessitats de la comarca és disposar de bones vies de comunicació que connectin el Ripollès amb el seu entorn, per tal de tenir més oportunitats de desenvolupament.

Petició del sector empresarial

En aquest sentit, en una taula sectorial de reactivació econòmica en l'àmbit dels transports, empresaris de la logística i de la missatgeria van posar de manifest al president del Consell, Joaquim Colomer, que el fet de no disposar de la gratuïtat del túnel del Cadí com sí que tenen les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell, els suposa un greuge comparatiu.

Davant d'aquesta situació, Colomer ha enviat una carta a la direcció de l'empresa concessionària, Túnels de Barcelona i Cadí SA, i al conseller de Territori, Damià Calvet, demanant formalment que s'apliqui aquest avantatge al Ripollès. Colomer argumenta que la comarca es troba «en inferioritat de condicions a l'hora de prestar servei en un territori que no deixa de ser dins la seva província», assenyala, en referència a les empreses que li han comentat el seu malestar.