La Fira de les 40 Hores de Ripoll no es podrà celebrar enguany en el seu format habitual degut a les restriccions per la covid-19 i, per això, es dividirà en diversos caps de setmana. Segons informa el consistori, s'ha proposat als col·lectius i sectors que habitualment participen a la fira que organitzin mercats sectorials adaptats a les mesures anti-pandèmia.

D'aquesta manera, el cap de setmana en què s'havia de fer la fira (20 i 21 de març) se celebrarà un mercat de productes alimentaris i el mercat de cotxes nous i d'ocasió; el cap de setmana següent (27 i 28 de març) tindrà lloc un mercat d'antiguitats i col·leccionisme; mentre que el cap de setmana del 10 i 11 d'abril es faran diverses activitats per cloure el certamen.

La Fira de les 40 Hores és la primera gran activitat que es va haver de suspendre a Ripoll el 2020 a causa de la pandèmia. L'esdeveniment s'ha celebrat des de temps molt antics el cap de setmana abans del diumenge de Rams a Ripoll. La fira ha esdevingut un gran aparador dels diversos sectors comercials i de serveis de la vila i de tota la comarca, a més d'un espai lúdic en el qual s'hi ha pogut trobar activitats culturals, musicals, festives, etc. En l'última edició que es va poder celebrar, la del 2019, hi van passar unes 25.000 persones i va comptar amb més de 200 expositors.