La Policia Nacional ha detingut dos germans per 16 Policia Nacionalestafes Ha arrestat els dos individus, un d'ells menor, a Banyoles i Girona.

Els dos estafadors posaven anuncis en webs de compravenda sobre motos a preus molt baixos com a reclam. La policia ha pogut demostrar que van utilitzar documents d'identitat d'altres persones i comptes de coneguts per blanquejar els ingressos.

La Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona va començar a investigar els fets a finals de desembre de l'any passat i tot ha finalitzat aquest febrer amb la detenció de dos germans, un d'ells menor d'edat. Que segons la policia, van establir un pla per aconseguir diners a través d'un portal de compravenda en línia.

Segons els investigadors, els dos germans van iniciar la seva activitat l'octubre de l'any passat i van arribar a acumular fins a 16 estafes, aconseguint 3.150 euros.

Motos a preu de ganga

L'ús de portals i aplicacions de compravenda en línia per a productes de segona mà és l'àmbit on operen alguns estafadors per obtenir il·lícits beneficis. En aquest cas, el tret distintiu era la publicació de l'anunci de venda de ciclomotors i motocicletes a un preu molt atractiu per així captar potencials víctimes.

En aquest cas, el seu modus operandi consistia que un cop la víctima s'interessava per l'anunci, s'iniciava conversa amb l'estafador.

Aquest comentava a la víctima tot el bo del producte i també li demanava que li avancés diners amb l'objectiu de reservar-lo, ja que segons l'estafador, tenia més compradors interessats.

De la mateixa manera, també li sol·licitaven un avanç de diners al·legant alguna suposada reparació o modificació de les característiques del vehicle que suposaven millores per fer-lo encara més atractiu.

Mules i tercers

Amb la finalitat de generar confiança en les víctimes, en el transcurs de les converses, els estafadors enviaven fotografies de la targeta de la ITV del vehicle i de DNIs com si fossin seus. Però que segons els investigadors, havien obtingut d'altres víctimes d'estafes.

Els ciberdelinqüents per evitar ser localitzats van utilitzar les conegudes "mules de diners". Concretament van enganyar a coneguts seus perquè els deixessin els seus números de comptes bancaris, on les víctimes realitzaven els ingressos sol·licitats.

Amb aquesta operació, la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona resol fins a 16 estafes realitzades en diversos punts d'Espanya seguint totes elles el mateix patró.

Consells del CNP

Per part de la Policia es recorda als ciutadans que evitin enviar a desconeguts, fotografies del document nacional d'identitat per així impedir el seu ús fraudulent que podria originar problemes als seus legítims titulars, tal com ha succeït en aquest cas.