Els Mossos d'Esquadra han detingut a Sant Gregori tres homes per fer dos furts el mètode del peruà a l'AP-7 a Sils i Hostalric.

A un dels detinguts també se l'acusa de dos delictes contra la seguretat viària per conduir temeràriament i sense carnet. I és que després de cometre els fets van conduir de forma temerària per l'autopista i van intentar fugir dels Mossos

Els arrestats són tres homes de 30, 36 i 40 anys, de nacionalitat kosovar i amb domicili desconegut. Sel's causa de ser els a presumptes autors de dos delictes de furt. A un dels detinguts també se'l considera autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit per conduir temeràriament i sense carnet, lesions i resistència als agents de l'autoritat.

Els fets van succeir el 7 de març quan cap a tres quarts de dotze del matí quan agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van veure un vehicle que estava aturat al voral de l'AP-7, a l'altura del punt quilomètric 79 a Sils. En comprovar què li passava, van saber que havia sofert un furt al descuit. Un altre vehicle els havia fet aturar i mentre un home parlava amb el conductor, una segona persona va aprofitar per sostreure unes bosses, un portàtil i diners que portaven dins el cotxe.

I és que el mètode del peruà consisteix sovint en què es fa creure al conductor que té una avaria i quan s'atura, li sostreuen els objectes de valor.

Unes tres hores més tard, els policies van rebre un altre avís que alertava d'un altre furt d'idèntiques característiques comès a la mateixa via, a l'alçada d'Hostalric. Els agents van aconseguir la descripció del vehicle dels lladres i van iniciar la seva recerca per l'autopista.

Conducció temerària

Una de les patrulles va detectar el cotxe a gran velocitat i va alertar a les dotacions que estaven a les sortides 7 i 8, entre Salt i Riudellots de la Selva per poder interceptar-lo.

En detectar la presència policial, el conductor del vehicle escàpol va circular temeràriament fent ziga-zagues enmig dels altres usuaris de la via. Durant el seguiment, els agents li van donar indicacions per tal d'aturar-se però va fer cas omís i va continuar la fugida.

Finalment, els Mossos van creuar el vehicle per interceptar els lladres, moment en el qual el vehicle escàpol va impactar contra ells. Una vegada aturat, els quatre ocupants van intentar fugir corrent per camps de conreu, però els agents van aconseguir detenir tres d'ells.

El conductor del turisme es va resistir de forma activa a la detenció i va provocar lesions lleus a un dels mossos. A més, es va comprovar que no disposava de carnet de conduir.

Els Mossos no donen la investigació per tancada a l'espera de localitzar i detenir el quart ocupant del turisme.

Els detinguts, tots amb antecedents, van passar el dia 8 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.