Els Mossos d'Esquadra han caçat dos conductors el mateix dia que havien consumit substàncies mentre conduïen.

Un d'ells havia consumit drogues i l'altre, anava molt begut.

En el primer cas, els agents de Trànsit van denunciar administrativament un veí de Girona per una infracció de velocitat i per donar positiu per consum de drogues.

Els fets van passar aquest dimecres en un control de velocitat que una patrulla de trànsit havia establert al quilòmetre 733 de la carretera A-2, dins del terme municipal de Vilademuls.

Cocaïna i cànnabis

Pels volts d'onze del matí els Mossos van detectar un turisme que circulava a 134 km/h, en un tram limitat a 80 km/h. En aturar el vehicle per notificar la denúncia de velocitat, els agents van detectar una forta de marihuana. Per aquest motiu li van realitzar la prova de detecció de drogues al conductor i va donar positiu per consum de cocaïna i cànnabis.

El conductor va quedar denunciat administrativament i el vehicle va quedar immobilitzat.

A gran velocitat a la Jonquera

L'altre cas, es remunta cap a dos quarts d'onze del matí, quan els agents realitzaven un control de restriccions de mobilitat al quilòmetre 776,8 de la carretera N-II, al terme municipal de la Jonquera.

Els Mossos van aturar un vehicle amb dos ocupants i quan es van dirigir al conductor van detectar que tenia una clara simptomatologia de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.85 mg/l d'alcohol per litre d'aire expirat, més del triple de la taxa màxima permesa. Per aquest motiu el vehicle va quedar immobilitzat en una base de grues, el conductor va ser detingut i denunciat per saltar-se el confinament.

L'arrestat és un home de 67 anys, de nacionalitat francesa i resident a Pia (França), com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir en estat etílic.

L'home va passar el dia 11 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.