Un acte al migdia en el qual li van lliurar diversos reconeixements i records, i un altre a la tarda en el qual es va posar de relleu amb un concert la seva intensa dedicació a la música, van servir ahir, el dia que complia cent anys, per homenatjar el germà Guillermo, que durant dècades va ser mestre als col·legis de la Salle a Girona i a Santa Coloma de Farners. La celebració es va fer precisament a l'escola colomenca, que és on Guillermo continua vivint.

L'acte del matí, més institucional, es va fer al pati del centre, i va comptar amb la presència de representants de la Salle, de l'ajuntament, i de la comunitat educativa de l'escola: així, hi eren l'alcaldessa, Susagna Riera, i la regidora de Turisme, Salut i Gent Gran, Gemma Coll; dos germans visitadors de La Salle, José Román Pérez i Josep Canal, a més de la directora de la Salle de Santa Coloma, Neus Martín, membres de l'equip directiu i de l'AMPA, i una representació dels alumnes.

S'hi van pronunciar diversos discursos en els quals es va elogiar la trajectòria personal i docent del germà Guillermo, que als cent anys es manté en molt bon estat de salut i molt actiu, encara que les precaucions a causa del coronavirus han limitat la feina que pot fer. En tot cas, ahir se li van donar diversos obsequis i distincions, entre els quals la medalla commemorativa per haver complert cent anys que lliura la Generalitat.

En la celebració matinal, en la qual els alumnes presents van cantar una cançó adaptada pel germà Guillermo, també es va plantar una olivera al pati de l'escola. I a la tarda se'l va obsequiar amb un concert sorpresa organitzat per la Salle i l'escola de Teatre de Santa Coloma, que va comptar amb la participació d'exalumnes.