La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que al mes d'abril canviarà el panorama de la pandèmia a Catalunya amb l'arribada de més vacunes, inclosa la de Janssen, que suposarà una accelerada en el pla de vacunació. Vergés va estimar, en una entrevista a RAC-1, que al juny un 30% de la població estarà vacunada i que abans d'agost, Salut espera poder fer crides massives a la vacunació a espais com el Camp Nou.

«Aquestes 8 pròximes setmanes podem canviar l'escenari: a partir d'abril arribaran moltes més vacunes, podrem vacunar molta més gent i si mantenim l'estabilitat podrem canviar d'escenari de cara a l'estiu», va afirmar Vergés, que va considerar una «bona notícia la vacuna de Janssen: una sola dosi, informes de seguretat molt bons. Una dosi ens canvia molt el pla de vacunació. Janssen ens ajudarà molt, una dosi, un vacunat i te n'oblides». La previsió és que aquest injectable comenci a arribar a l'abril, segons l'acordat per la UE amb Johnson & Johnson.

Aquesta accelerada en el pla de vacunació va portar la consellera a plantejar la xifra del 30% de vacunats al juny: «Si a l'abril arriben el doble de Pfizer i tenim més de les altres vacunes (AstraZeneca, Moderna i Janssen), ens plantem en un escenari d'augment de vacunats; del 8% d'ara a gairebé el 30% al juny. Més calor, més aire lliure i amb responsabilitat, ens proporciona un escenari més segur per anar a millor de cara a l'estiu», va dir.

«Abans d'agost, esperem poder fer crides massives a la vacunació», va afirmar. El Camp Nou és «una possibilitat» de lloc per portar a terme aquestes vacunacions. «Podria ser. Ja ho parlarem en el seu moment. Necessitem molts espais i que siguin estables o d'uns quants dies. I ja anirem veient com avisem la població. S'ha de fer de manera ordenada».