El fort increment d'ingressats a Girona els darrers dos dies ha provocat que el total d'hospitalitzats superi el llindar de 200 altra vegada. De fet, ja és habitual que la pressió assistencial experimenti alts i baixos molt bruscos des de fa unes setmanes. D'un dia per l'altre, es pot produir un augment d'una vintena d'hospitalitzats o bé una davallada d'aquesta mateixa xifra. De fet, de tots els hospitals gironins, el que encara té una pressió assistencial força elevada és el d'Olot. Segons la darrera actualització, encara compta amb 25 pacients ingressats amb coronavirus, una xifra relativament alta si la comparem amb la d'altres hospitals similars. A Blanes ahir n'hi havia 12; a Figueres, 20 i a Palamós, 16.

D'altra banda, la bona notícia és que el nombre de crítics segueix estabilitzat a la baixa. Ahir n'hi havia quatre menys i el total es va elevar a 36. Per primera vegada en mesos, el total va baixar del llindar de 40.

Seguidament, Salut va notificar 76 positius, un 30% menys que el dia anterior i cap nova defunció. Els indicadors de contagi també van seguir baixant o es van mantenir iguals que el dia anterior.

Finalment, ja s'han vacunat amb la primera dosi 66.823 persones a la Regió Sanitària de Gironanomés tres més que el dia anterior. Pel que fa a la segona dosi ja l'han rebuda 23.797 persones, tres menys que el dia anterior. Aquesta dada esbiaixada es deu, probablement, a un reajustament de Salut.

A més, tal com s'ha constatat en el global de Catalunya, ahir va ser un dels dies que es van administrar menys vaccins des que va començar la campanya, el 27 de desembre.

Millora a Catalunya

Finalment, a Catalunya les dades epidemiològiques van seguir millorant. Sagons l'anàlisi d'ACN, la velocitat de propagació de la covid-19 l'Rt, va pujar una centèsima i es va situar en 0,93, després de molts dies a 0,92. En canvi, el risc de rebrot va baixar tres punts, fins a 177, segons el darrer balanç de Salut. En paral·lel, la incidència a 14 dies va baixar i va passar de 199,13 a 194,30. Es van declarar 593 nous casos confirmats per PCR o test d'antigen, amb un total de 532.851. El 4,63% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.